Exkluzivní čokoláda kategorie Grand Cru vyrobená z výběrových kakaových bobů z oblasti Sur del Lago ve Venezuele pěstovaných na bujných plantážích u jezera Maracaibo.
Vyvážená čokoláda s minimální kyselostí a trpkostí. V chuti ucítíte jemné tóny lískových oříšků a mandlí, s nádechem červeného ovoce a koření. V ústech příjemná, s dlouhou dochutí.
Kvalitní čokoládu v podobě peciček (penízků) využijete mnoha způsoby:
- na domácí pravou horkou čokoládu
- na pečení a vaření (brownies apod.)
- na výrobu domácích pralinek a lanýžů
- na domácí zmrzlinu či čokoládovou pěnu
- do batohu na výlet i na samotné mlsání
Detailní popis produktu
- Z výběrových kakaových bobů z oblasti Sur del Lago ve Venezuele
- Čokoláda kategorie Grand Cru
- 72 % celkové kakaové sušiny
- Velmi jemná struktura díky vysokému podílu kvalitního kakaového másla (až 44 %)
- Bez ztužených rostlinných tuků a aromat
- Bez GMO
- Bezlepkové, vhodné pro vegany, Kosher
- Ručně vyrobeno a zabaleno v Praze
Složení: kakaová hmota z kakaových bobů z oblasti Sur del Lago, cukr (max. 27 %), kakaové máslo, emulgátor: sójový lecitin bez GMO, přírodní vanilka.
Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
Příprava pravé horké čokolády:
V kastrůlku zahřejeme 100 ml mléka k bodu varu, odstavíme a za stálého míchání přidáme 100 g čokoládových peciček. Mícháme do hladka. Dle požadované hustoty nápoje přidáme mléko nebo čokoládu, pomalu přihřejeme. Při pomalém zahřívání na nízký výkon lze připravit i v mikrovlnné troubě.
Příprava polevy:
Použijeme poměr 1 díl mléka a 2 díly čokolády. Dodržíme stejný postup jako při přípravě horké čokolády. Lesklejší polevy dosáhneme přidáním lžičky másla.