Exkluzivní vysokoprocentní mléčná čokoláda kategorie Grand Cru z výběrových kakaových bobů z oblasti Los Bejucos v Dominikánské Republice, které mají díky unikátní fermentaci nezaměnitelnou chuť i vůni.
Sametově jemná čokoláda s extra vysokým % kakaové hmoty. Plná chuť mléka a kakaa se sladkými tóny karamelu a příjemnou kakaovou hořkostí. Lehká dochuť sušeného ovoce.
Kvalitní čokoládu v podobě peciček (penízků) využijete mnoha způsoby:
- na domácí pravou horkou čokoládu
- na pečení a vaření (brownies apod.)
- na výrobu domácích pralinek a lanýžů
- na domácí zmrzlinu či čokoládovou pěnu
- do batohu na výlet i na samotné mlsání
Detailní popis produktu
- Z výběrových kakaových bobů z oblasti Los Bejucos v Dominikánské Republice
- Čokoláda kategorie Grand Cru
- Min. 46 % celkové kakaové sušiny
- Velmi jemná struktura díky vysokému podílu kvalitního kakaového másla
- Zvýšený obsah mléčné sušiny (min. 23 %)
- Bez ztužených rostlinných tuků a aromat
- Bez GMO
- Receptura bez emulgátorů
- Bezlepkové, Kosher
- Ručně vyrobeno a zabaleno v Praze
Složení: cukr (max. 30 %), kakaová hmota z kakaových bobů z oblasti Los Bejucos, sušené mléko, kakaové máslo, přírodní vanilka.
Může obsahovat stopy ořechů.
Příprava pravé horké mléčné čokolády:
V kastrůlku zahřejeme 50 ml mléka k bodu varu, odstavíme a za stálého míchání přidáme 100 g čokoládových peciček. Mícháme do hladka. Dle požadované hustoty nápoje přidáme mléko nebo čokoládu, pomalu přihřejeme. Při pomalém zahřívání na nízký výkon lze připravit i v mikrovlnné troubě.
Příprava polevy:
Použijeme poměr 1 díl mléka a 2 díly čokolády. Dodržíme stejný postup jako při přípravě horké čokolády. Lesklejší polevy dosáhneme přidáním lžičky másla.