Košík
0
0,00 Kč
Kakao se získává z kakaových bobů, tj. ze semen tropického stromu kakaovníku pravého (theobroma cacao). Boby jsou upraženy, rozemlety a lisovány, čímž se oddělí sušina (kakao) a tuk (kakaové máslo). Kakao je poté umleto na jemný prášek. Čím více kakaového másla, tím kvalitnější a hodnotnější kakao.
Je plné antioxidantů, vitamínů a minerálů, zejména hořčíku. Obsahuje též přírodní stimulant teobromin, který se na rozdíl např. od kávy uvolňuje postupně a udržuje pozornost i dobrou náladu po dlouhou dobu.
Čisté kakao s 22-24% kakaového másla
Původ: Centrální a Jižní Amerika
Typ: alkalizované, plnotučné
Obsah kakaového másla: 22-24 %
Barva: tmavě červenohnědá
Chuť: silná, plná, kakaově-čokoládová