Původ: centrální Peru, oblast Satipo
Nadmořská výška: 1.300 - 1.900 m n.m.
Pěstitel: drobní farmáři z družstva Pangoa
Odrůda: 100% Criollo. Sdružení Pangoa je jedním z posledních v Latinské Americe, které kultivuje místní původní odrůdy kakaovníků typu Criollo výjimečné kvality a chuti
Produkce: sociálně zodpovědná, ekologická a přírodní v souladu s amazonským deštným pralesem, maximum ruční práce
Certifikace bio: CZ Biokont, Ecocert
Certifikace družstva: Fair Trade Certified™, SPP (Símbolo de Pequeños Productores - sdružení malých producentů)
PŘÍPRAVA: 1 polévkovou lžíci směsi zalijte 250 ml vroucí vody a nechte louhovat 3-5 minut. Dle chuti oslaďte a přidejte mléko nebo oblíbené koření.
NÁŠ TIP: 30 g směsi a 1 svitek skořice zalijeme 250 ml vroucí vody a louhujeme 3-5 minut. Slijeme, doplníme 750 ml horké vody, přidáme plátky pomeranče a třtinový cukr nebo med. Ledový nápoj: postupujeme stejně, ale výluh doplníme studenou vodou a ledem.