čerstvě pražená bio káva, Peru (El Palomar)

Vyprodáno

Charakteristika: šťavnaté ovocné tóny, vůně pražených oříšků, příjemná kyselost

Odrůda: 100% arabica 

Pražení: ruční po malých dávkách, light roast, pražíme každý týden v naší pražírně v Praze

Použití: univerzální káva na přípravu espressa (v pákovém, automatickém kávovaru či moka konvičce), uchovává si chuť a vůni i v nápojích s mlékem, vhodná také do french pressu

Původ: Peru, oblast El Palomar (rozhraní deštného pralesa a pohoří Andy)

Nadmořská výška: 1.400 - 1.900 m n.m.

Pěstitel: družstvo C.A.F.E. Sanchírio Palomar (Cooperativa Agraria de Frutos Ecológicos - sdružení pěstitelů ekologických plodin)

Produkce: ekologická stinná kultura chránící místní ekosystém, 100% bez chemie, ruční šetrná selektivní sklizeň zralých zrn

Certifikace bio: CZ Biokont, Ecocert

Certifikace družstva: Fair Trade Certified™, SPP (Símbolo de Pequeños Productores - sdružení malých producentů)

Balení: zrnková 250 g, zrnková 1 kg


TIPY PRO DOKONALÝ KÁVOVÝ POŽITEK

1. Správná hrubost mletí. Espresso: jemné, filtr/dripper: střední, french press: hrubé.

2. Čerstvé mletí. Přesnou porci kávy (8-10 g) namelte vždy těsně před její přípravou.

3. Správný mlýnek. Použijte ruční mlýnek s keramickými mlecími kameny nebo porcový profesionální "fresh" mlýnek.

Vyhněte se tříštivým nožovým mlýnkům, které neumí nastavit hrubost mletí, melou nerovnoměrně a kávu přepalují! 

Zvolte si variantu:

Cena od 180,00 Kč
Please select variants first