81% hořká bio Bagua Nativo (Peru) pecičky

Exkluzivní BIO čokoláda kategorie Grand Cru z výběrových kakaových bobů z oblasti Bagua v Peru, s vysokým podílem odrůdy Criollo. Kakaový poklad ze srdce Amazonie - tzv. domorodé původní kakaové boby, spontánní a chuťově bohaté, kultivované místními amazonskými komunitami v souladu s přírodou.

Bagua Nativo je aromatická, lahodná čokoláda s krásnou vůní a dlouhou dochutí. Výrazná, vyvážená hořkost a příjemná lehká kyselost.

Kvalitní čokoládu v podobě peciček (penízků) využijete mnoha způsoby:

  • na domácí pravou horkou čokoládu
  • na pečení a vaření (brownies apod.)
  • na výrobu domácích pralinek a lanýžů
  • na domácí zmrzlinu či čokoládovou pěnu
  • do batohu na výlet i na samotné mlsání

Choose a variant:

Starting at 115.00 Kč
Please select variants first
  • Z BIO výběrových kakaových bobů z oblasti Bagua v Peru
  • Čokoláda kategorie Grand Cru
  • 81 % celkové kakaové sušiny
  • Velmi jemná struktura díky vysokému podílu kvalitního kakaového másla (až 45 %)
  • Bez ztužených rostlinných tuků a aromat
  • Bez GMO
  • Receptura bez emulgátorů
  • Bezlepkové, vhodné pro vegany, Kosher
  • Ručně vyrobeno a zabaleno v Praze

81% BIO čokoláda. Složení: bio kakaová hmota z kakaových bobů z oblasti Bagua, bio třtinový cukr (max. 18 %), bio kakaové máslo, bio kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, bio přírodní vanilka.

Může obsahovat stopy ořechů a mléka.

Příprava pravé horké čokolády:

V kastrůlku zahřejeme 100 ml mléka k bodu varu, odstavíme a za stálého míchání přidáme 100 g čokoládových peciček. Mícháme do hladka. Dle požadované hustoty nápoje přidáme mléko nebo čokoládu, pomalu přihřejeme. Při pomalém zahřívání na nízký výkon lze připravit i v mikrovlnné troubě.

Příprava polevy:

Použijeme poměr 1 díl mléka a 2 díly čokolády. Dodržíme stejný postup jako při přípravě horké čokolády. Lesklejší polevy dosáhneme přidáním lžičky másla.