75% hořká Los Palmaritos (Dominicana) pecičky

Exkluzivní jedno-plantážní hořká čokoláda kategorie Grand Cru z kakaových bobů z Dominikánské Republiky. Jedinečné kakaové boby jsou kultivovány na plantáži Los Palmaritos v tvrdém horském terénu.

Plantážní hořká čokoláda Los Palmaritos je typická výraznou chutí kakaa s intenzivní vůní čerstvého ovoce. Příjemná kyselost je doplněná vyváženou sladkostí a hořkostí.

Kvalitní čokoládu v podobě peciček (penízků) využijete mnoha způsoby:

  • na domácí pravou horkou čokoládu
  • na pečení a vaření (brownies apod.)
  • na výrobu domácích pralinek a lanýžů
  • na domácí zmrzlinu či čokoládovou pěnu
  • do batohu na výlet i na samotné mlsání

Zvolte si variantu:

Cena od 115,00 Kč
Please select variants first
  • Z výběrových kakaových bobů z plantáže Los Palmaritos v Dominikánské Republice
  • Čokoláda kategorie Grand Cru
  • Min. 75 % celkové kakaové sušiny
  • Velmi jemná struktura díky vysokému podílu kvalitního kakaového másla (až 46 %)
  • Bez ztužených rostlinných tuků a aromat
  • Bez GMO
  • Bezlepkové, vhodné pro vegany, Kosher
  • Ručně vyrobeno a zabaleno v Praze

Složení: kakaová hmota z kakaových bobů z plantáže Los Palmaritos, cukr (max. 24 %), kakaové máslo, emulgátor: sójový lecitin bez GMO, přírodní vanilka.

Může obsahovat stopy ořechů a mléka.

Příprava pravé horké čokolády:

V kastrůlku zahřejeme 100 ml mléka k bodu varu, odstavíme a za stálého míchání přidáme 100 g čokoládových peciček. Mícháme do hladka. Dle požadované hustoty nápoje přidáme mléko nebo čokoládu, pomalu přihřejeme. Při pomalém zahřívání na nízký výkon lze připravit i v mikrovlnné troubě.

Příprava polevy:

Použijeme poměr 1 díl mléka a 2 díly čokolády. Dodržíme stejný postup jako při přípravě horké čokolády. Lesklejší polevy dosáhneme přidáním lžičky másla.