75% hořká Dominicana pecičky

Exkluzivní vysokoprocentní hořká čokoláda kategorie Single Origin z kakaových bobů z Dominikánské Republiky, provincie Duarte. Zdejší fermentované kakaové boby typu Hispaniola mají nezaměnitelné aroma.

Čokoláda Dominicana má jemnou, příjemně nakyslou chuť s nádechem vanilky a kakaovo-čokoládovou vůni. Krásně se rozplývá v ústech, jemná trpkost je následována dlouhým závěrem s ovocnými tóny.

Kvalitní čokoládu v podobě peciček (penízků) využijete mnoha způsoby:

  • na domácí pravou horkou čokoládu
  • na pečení a vaření (brownies apod.)
  • na výrobu domácích pralinek a lanýžů
  • na domácí zmrzlinu či čokoládovou pěnu
  • do batohu na výlet i na samotné mlsání

Choose a variant:

Starting at 115.00 Kč
Please select variants first
  • Z výběrových kakaových bobů z Dominikánské Republiky
  • Fermentované kakaové boby typu Hispaniola
  • Čokoláda kategorie Single Origin
  • Min. 75 % celkové kakaové sušiny
  • Velmi jemná struktura díky vysokému podílu kvalitního kakaového másla (až 47 %)
  • Bez ztužených rostlinných tuků a aromat
  • Bez GMO
  • Receptura bez emulgátorů
  • Bezlepkové, vhodné pro vegany, Kosher
  • Ručně vyrobeno a zabaleno v Praze

Složení: kakaová hmota z kakaových bobů z Dominikánské Republiky, cukr (max. 24 %), kakaové máslo, přírodní vanilka.

Může obsahovat stopy ořechů a mléka.

Příprava pravé horké čokolády:

V kastrůlku zahřejeme 100 ml mléka k bodu varu, odstavíme a za stálého míchání přidáme 100 g čokoládových peciček. Mícháme do hladka. Dle požadované hustoty nápoje přidáme mléko nebo čokoládu, pomalu přihřejeme. Při pomalém zahřívání na nízký výkon lze připravit i v mikrovlnné troubě.

Příprava polevy:

Použijeme poměr 1 díl mléka a 2 díly čokolády. Dodržíme stejný postup jako při přípravě horké čokolády. Lesklejší polevy dosáhneme přidáním lžičky másla.