70% hořká čokoláda Peru Pachiza Grand Cru, pecičky

Exkluzivní 70% hořká čokoláda kategorie Grand Cru vyrobená výhradně z výběrových kakaových bobů z oblasti Pachiza v Peru. Oblast leží v údolí Central Huallaga, na hranici pohoří Andy a Amazonského deštného pralesa.

Plná kakaově čokoládová chuť s výraznými tóny červeného ovoce a medu, s nádechem vanilky. Příjemná kyselost převažuje nad hořkostí.

Kvalitní čokoládu v podobě peciček (penízků) využijete mnoha způsoby:

  • na domácí pravou horkou čokoládu
  • na pečení a vaření (brownies apod.)
  • na výrobu domácích pralinek a lanýžů
  • na domácí zmrzlinu či čokoládovou pěnu
  • do batohu na výlet i na samotné mlsání

Choose a variant:

Starting at 115.00 Kč
Please select variants first
  • Z výběrových kakaových bobů z oblasti Pachiza v Peru
  • Čokoláda kategorie Grand Cru
  • Min. 70 % celkové kakaové sušiny
  • Velmi jemná struktura díky vysokému podílu kvalitního kakaového másla (až 42 %)
  • Bez ztužených rostlinných tuků a aromat
  • Bez GMO
  • Bezlepkové, vhodné pro vegany, Kosher
  • Ručně vyrobeno a zabaleno v Praze
  • Složení: kakaová hmota z kakaových bobů z oblasti Pachiza, cukr (max. 29 %), kakaové máslo, emulgátor: sójový lecitin bez GMO, přírodní vanilka.

    Může obsahovat stopy ořechů a mléka.

Příprava pravé horké čokolády:

V kastrůlku zahřejeme 100 ml mléka k bodu varu, odstavíme a za stálého míchání přidáme 100 g čokoládových peciček. Mícháme do hladka. Dle požadované hustoty nápoje přidáme mléko nebo čokoládu, pomalu přihřejeme. Při pomalém zahřívání na nízký výkon lze připravit i v mikrovlnné troubě.

Příprava polevy:

Použijeme poměr 1 díl mléka a 2 díly čokolády. Dodržíme stejný postup jako při přípravě horké čokolády. Lesklejší polevy dosáhneme přidáním lžičky másla.